Naam: Marieke Willemsen

Functie: Verpleegkundige
Afdeling: Ridder 9


Wat doe jij dagelijks?
Ik begeleid patiënten tijdens hun opname, met bijvoorbeeld de dagelijkse verzorging, medicatie toedienen en de uitleg hierover, maar ook een luisterend oor bieden en ondersteunen waar nodig. Het verschilt wat een patiënt nodig heeft, hierbij is ook verschil tussen een gedwongen of vrijwillige opname. Ik vind het belangrijk een band op te bouwen met de patiënt en mijn aanpak aan te laten sluiten op zijn of haar behoeften. Ik ben van mening dat hierbij de nadruk niet moet blijven op het ziektebeeld en de onmogelijkheden, maar juist op het zo comfortabel mogelijk maken en het betrekken van de familie. Ik ben aandachtsfunctionaris voor KOPP (kinderen van ouders met psychische problemen) en geef in dit verband samen met een collega van DOEL trainingen aan kinderen. Het is ontzettend belangrijk dat zij zich gesteund voelen en hun vragen kunnen stellen.


Wat maakt het prettig werken bij GGZ Delfland?
Er zijn veel ontwikkelingsmogelijkheden. Naast je reguliere werkzaamheden kun je, als je dat wilt, initiatieven nemen om andere taken op te pakken. Ook op het gebied van deskundigheidsbevordering is er genoeg, de afdeling Leerhuis is hier een mooi voorbeeld van. Je kunt je kennis blijven verbreden en updaten. Verder is er een veilige en prettige werksfeer binnen GGZ Delfland. Je wordt gehoord en er is onderling veel flexibiliteit.


Wat zoeken we in een nieuwe collega?
Het is prettig als we collega’s hebben die innovatief denken en het leuk vinden om mee te denken over verbeteringen. Vanuit je opstelling moet je kijken naar mogelijkheden en uitgaan van gelijkheid. Het is goed als je oog hebt voor de persoon, niet alleen de ziekte. En humor, dat helpt altijd mee.