Opleiding en ontwikkeling

Bij GGZ Delfland zijn wij als het team van de afdeling 'het Leerhuis' dagelijks bezig met het bevorderen van de kennis en kunde van onze medewerkers. Dat doen wij op drie manieren, via:

1.    diverse opleidingsplaatsen;
2.    bij- en nascholing;
3.    onderzoek.

Wij zetten ons in voor een ontwikkelklimaat waarin medewerkers hun kwaliteiten optimaal benutten en ‘persoonlijke zorg dichtbij’ realiseren.

Dynamische opleidingsplaatsen
Het Leerhuis biedt veelzijdige en dynamische opleidingsplaatsen aan. Wij zorgen voor professionele werkbegeleiding/supervisie en mentoraat. Tijdens de opleidingen wordt er vaak op meerdere afdelingen gewerkt zodat iemand een breed beeld krijgt van wat de psychiatrie inhoudt. Hieronder lees je meer informatie over de opleidingen tot: 

  • Psychotherapeut (Volwassenen & Ouderen)
  • Klinisch psycholoog
  • GZ Psycholoog (Volwassenen & Ouderen en Kind & Jeugd)
  • Verpleegkundige niveau 4 en 5
  • Verpleegkundig specialist
  • Psychiater

Bijscholing via ‘Mijn Leerhuis’
Medewerkers van GGZ Delfland zijn volop in de gelegenheid om zichzelf te ontwikkelen door het volgen van bijscholing. Het online systeem ‘Mijn Leerhuis’ bevat een grote catalogus aan zorginhoudelijke trainingen, maar ook trainingen gericht op persoonlijke ontwikkeling in het algemeen. Naast klassikale leervormen, zijn tientallen trainingen in de vorm van een e-learning beschikbaar. Dit aanbod blijft groeien.

Onderzoek
Bij GGZ Delfland wordt psychologisch en medisch-psychiatrisch onderzoek gedaan door gemotiveerde medewerkers. Dit onderzoek varieert van een onderzoeksproject in het kader van een opleiding, tot deelname aan internationaal multicentre onderzoek. Het Leerhuis helpt medewerkers bij het opzetten en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.