Naam: Alireza Daliran
Functie: Sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV)
Afdeling: FACT Delft en crisisdienst


Wat doe jij dagelijks?
Als SPV ben ik ambulant behandelaar voor een groep patiënten binnen mijn caseload. Ik werk voor het FACT team in Delft, maar daarnaast ben ik ook werkzaam voor de crisisdienst. Dit gaat om acute zorg, die niet kan wachten. Deze patiënten worden aangemeld vanuit  bijvoorbeeld de huisarts, huisartsenpost, spoedeisende hulp, politie of een andere afdeling vanuit GGZ Delfland. Ik fungeer als voorwacht en maak de eerste inschatting. De psychiater is achterwacht en altijd beschikbaar voor overleg of persoonlijke beoordeling. Heel belangrijk bij de crisisdienst is het bewaren van kalmte. De eerste prioriteit is om de crisis in te dammen, de behandeling volgt later.


Wat maakt het prettig werken bij GGZ Delfland?
GGZ Delfland is een goede werkgever om verschillende redenen. Je hebt veel eigen verantwoordelijkheid en vrijheid om je werk in te delen, dat geldt zeker voor mijn werk als ambulant behandelaar. De organisatie is modern qua behandeltechnieken en loopt voorop in de ontwikkelingen in de sector. Verder zijn er veel ontwikkelingsmogelijkheden voor medewerkers en zijn de onderlinge lijnen kort; je kan gemakkelijk ideeën bespreken.


Wat zoeken we in een nieuwe collega?
Naast enthousiasme en flexibiliteit is het belangrijk dat je bewust kiest voor de GGZ populatie. Je moet je bewust zijn van wat dit inhoudt en willen meebewegen in de ontwikkelingen die hierbij horen.